Hvis der er en ting jeg virkelig holder meget af, så er det yoga udendørs, fordi man har en hel anden fornemmelse af omgivelserne. Ofte er der ikke adgang til musik, så der bliver omgivelsernes lyde ekstra tydelige, og underlaget der er ujævnt skaber et ekstra element i form af en balancemæssig udfordring. Desuden kan der være højt græs, eller sten under ens underlag, som måske skal trampes lidt ned eller fjernes forinden. Eller det kan være nyslået græs eller insekter som gerne vil deltage på ens underlag, som man så skal tage højde for, men disse udfordringer skaber bare et helt andet nærvær end i en airconditioneret holdsal.

Jeg beslutter ind imellem at mine undervisningstimer skal foregå udenfor, så eksempelvis i Fitness World på Vestre Stationsvej, har vi stået på plænen ude bagved. Der er godt nok en bakke som giver en udfordring i forhold til hvordan man står, men man enten kan bruge den som en slags podium, eller være kreativ og bruge den som hjælp til at slå kolbøtter. Og på Odensevej er vi gået lidt ned ad Valmuemarken, til en grønt område, som passer perfekt til at lave yoga på! Der er dog borde og bænke-sæt, så sidst vi var der havde vi publikum, men et meget venligt af slagsen, som klappede da vi var færdige.

I Goa, Indien har jeg kun oplevet at lave yoga med et tag, men ellers åbent ud til omgivelserne, det ene af stederne havde vi udsigt ud over Det Indiske Ocean, og et andet lå midt i et hotelkvarter, men dog med kokospalmer og eksotiske vækster som nærmeste naboer, dér er denne opbygning af salen en meget naturlig kombination af at ville opnå så god udluftning som muligt, og samtidig kunne være i skygge. I Danmark begrænses de udendørs fysiske udfoldelser i højere grad af vejret, idet det skal være varmt nok, men samtidig ikke for varmt, og så skal det helst være tørvejr, så det er ikke alle dage som egner sig lige godt – og derfor prøver jeg at udnytte alle de dage som så gør!

Så hvis du er med på mine timer, på en af de her gode dage, kan du være heldig at opleve glæden ved udendørs yoga!